| Εκτύπωση |

ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Ένα πικάντικο πιάτο για να απολαύσετε το τσίπουρο σας.

Χρόνος προετοιμασίας: 5’

Χρόνος παρασκευης:10’

ΥΛΙΚΑ  (για 6 άτομα)

1 ½  Κιλό Μύδια (μισό κέλυφος)

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

1 κρεμμύδι τριμμένο


Για τη σάλτσα

½ φλιτζάνι τσαγιού  μουστάρδα τύπου Dijon

½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμονιού

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη

½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

½ κουτ. γλυκού ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε τα μύδια και αφαιρούμε τα «μουστάκια» τους. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρασί και το κρεμμύδι, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

 

ΣΑΛΤΣΑ

Σουρώνουμε το ζωμό των μυδιών και τον βάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτοντας όλα τα υλικά της σάλτσας. Σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήνουμε να βράσουν  λίγη ώρα (5’)  μέχρι να πήξει η σάλτσα. Ρίχνουμε μέσα και τα μύδια , ανακατεύουμε και αποσύρουμε . Σερβίρουμε  τα μύδια  ζεστά ή κρύα.

Προαιρετικά σερβίρουμε  με λευκό ρύζι.